Videoiden suosion kasvun ennusmerkit ovat selvät: Cisco ennustaa, että vuonna 2021 yli 80 prosenttia maailman verkkoliikenteestä on videota ja YouTube on jo nyt maailman toiseksi käytetyin hakukone. Lisäksi Mark Zuckerberg ennakoi jo vuonna 2016 Facebookin sisällöstä suurimman osan olevan videoita 2020-luvulle siirryttäessä.
Videoiden kulta-ajan alkamisen, kuten Mr. Facebook asian muotoili, huomasi toden teolla kuluvan vuoden HubSpotin Inbound-konferenssissa. Liikkuvaan kuvaan liittyviä sessioita ja puheenvuoroja oli enemmän kuin mihin olisi ehtinyt osallistua, ja myös HubSpot itse ilmoitti tuotteensa uusista video-ominaisuuksista.
Tämän kirjoituksen vinkkilistaan on jalostettu videosisältöihin erikoistuneen markkinointitoimisto Katapult Marketingin toimitusjohtaja Antoine Dupontin neuvot, jotka hän hiljattain jakoi yleisölleen Inboundissa.
Huomaa, että nämä vinkit auttavat alkuun ketterässä mies ja kamera -sisällöntuotannossa. Laadukkaammat produktiot, kuten esimerkiksi Abloylle toteuttamamme Kuolematon Herra Henriksson -juhlavideo, ovat asia erikseen, ja säilyttävät edelleen paikkansa osana yrityksen monipuolista markkinointiviestintää.
Nyt kuitenkin itse vinkkeihin, joilla jokainen voi aloittaa ketterän videosisältömarkkinoinnin.
Etkö pidä siitä, miltä näytät tai kuulostat videolla?
Tämä on yksi yleisimmistä tekosyistä videoiden tekemättömyyteen. Andrein vinkki kuuluu: lopeta pähkäily ja aloita. Kun toistoja alkaa tulla, et enää välitä miltä kuulostat tai näytät.
Formaatteja toimivaan videosisältöön:
How-to-videoilla rakennat asiantuntijamielikuvaa
FAQ-videoilla vastaat näppärästi toistuvasti esitettyihin kysymyksiin
Esittelyvideo itsestäsi linkitettynä sähköpostiin todennäköisesti auttaa sinua saamaan enemmän vastauksia myyntimaileihisi
Esittelemällä yrityksesi ja tuotteesi lyhyesti sivuillesi upotetulla videolla pidennät sivuilla vietettyä aikaa, mikä parantaa myös sijoitustasi hakukoneissa
Videon pituus: Ei ole olemassa yhtä tarkkaa minuuttimäärää, kuinka pitkä videon pitäisi olla. Antoine kuitenkin tiivistää optimipituuden hyvin: niin pitkä kuin on tarpeen, mutta mahdollisimman lyhyt. Kuvaa video, katso se, ja etsi kohtia, joista voi nipistää turhia höpinöitä pois.
Tutki, mikä kohderyhmääsi kiinnostaa: Videosisältö on kohderyhmääsi, ei sinua varten. Tee siis videoita heitä kiinnostavista aiheista, älä sinun lempiaiheistasi.
Käsikirjoita: Mieti sanottavasi valmiiksi. Toimivaksi havaittu runko on APP: Agree, Promise, Preview. Olet ehkä huomannut tämän kaavan jenkkivideoissa:
Agree: “I’m sure you have noticed that X”
Promise: “But what if I told you that Y?”
Preview: “In this video I’m going to Z”
Asemoi ja valaise itsesi oikein: Asetu videossasi sommittelun ikiaikaisen kolmanneksen-säännön mukaisesti johonkin huomiopisteeseen ja valaise itsesi keskeltä sekä molemmilta sivuilta.
Alkuun pääsee vähällä: Videomarkkinoinnin voi aloittaa kännykän kameralla ja kevyellä kalustolla, taustamusiikkia saa ilmaiseksi vaikka suoraan YouTuben Audio Librarystä ja kustomoidun alkuintron teetettyä alihankkijalla. Hyväkin amatöörivideo tosin näyttää herkästi kotikutoiselta, joten jos kunnianhimoa löytyy, tuotantoarvot voi viedä seuraavalle tasolle Valveen Motion-yksikön avulla >>
Pari sanaa editoinnista: Varsinkin sosiaalisessa mediassa vastaan tulevia videoita katsotaan paljon ilman ääniä, joten älä unohda tekstitystä. Näppärältäkin osa-aikaiselta videomarkkinoijalta yhden minuutin editoimiseen menee tunti, joten älä aliarvioi jälkituotantoon vaadittavia resursseja. Hyvä videonkäsittelyohjelma PC:lle on Andrein mukaan Camtasia , iOS:lle Final Cut pro.
Onko liian myöhäistä aloittaa? Ei, nyt on oikein hyvä hetki aloittaa. Muista, että kymmenes videosi on paljon parempi kuin ensimmäinen videosi, ja 20. videosi on paljon parempi kuin kymmenes videosi.
Mikäli sisältömarkkinointisi kaipaa vetoapua tai unelmafilkkasi toteuttajaa, olethan meihin yhteydessä >>